Состав и класификација на мешање бетон опрема

Состав на бетон мешање на растенијата

Мешање бетон уред е цемент, агрегат, вода, примеса, адитив и други материјали во согласност со барањата на мерење бетонски сооднос, а потоа се меша во мешалка за бетон сет на опрема, попозната како бетонски мешање на растенијата (подот). Бетон мешање уред главно од страна на опрема за материјал ракување, опрема за складирање материјали, опрема за мерење, мешање на опрема и системи за контрола и други компоненти. Вклучувајќи материјали, агрегат, цемент, адитиви, вода, адитиви и така натаму.

Класификација на мешање бетон опрема

(А) со класификација мобилност

1. Мобилни мешање станица

Ова мешање станица вообичаено со уред за одење, може да се пренесе во секое време, мобилност е добро. Главно се прилагодени на некои привремени или високо мобилни проекти, како патишта, мостови и така натаму.

2. Уривање на мешање станица

Ова мешање на растенијата е составен од неколку големи компоненти, може да се расклопува и склопува во кратко време, со пренос на градилиштето. Главно се користи во комерцијални конкретни фабрики и големи и средни бетонска конструкција.

3. Фиксна мешање на подот

Ова е голема бетон мешање на растенијата со големи капацитет за производство, главно се користи во комерцијални конкретни фабрики, големи монтажни постројки и градилиштето вода conservancy.

(Б), во согласност со класификацијата на процесот на производство

Бетон мешање уред според изгледот на својата технологија може да се подели во еден-фаза и двоен-фаза две категории.

(В) други класификација методи

Бетон мешање уред во прилог на над два видови на најчесто се користат методи на класификација, но исто така и според тоа дали конфигурацијата на мешање опрема и додадете вода за мешање во сува материја дозиране станица и влажни мешање станица, според конфигурирате континуирано хранење на мешање на опрема е поделена на континуирано мешање станица и јазот мешање станица.


Време на мислењето: Feb-08-2018
WhatsApp Online Chat !